sunnuntai 11. elokuuta 2013

ikkunaseinä, terassi, paja, kisut ja uusi kamera! :)

heipparallaa!

Olen suurella innolla sisustanut takapihamme terassia, vai sanoisinko patioa. Minulla on ollut selvä visio tästä terassista alusta saakka, jo silloin kun tässä oli vain läjä vanhoja lautoja ja vanhan ulkohuussin jäänteet!

Halusin terassista toscanalaistyyppisen, se tyyli on vain niin täydellisesti minun makuuni. Meillä on ollut tietokoneella tallennettuna netistä löytämäni ihana minua inspiroinut kuva nimellä "tuscan patio". Se oli osuva nimi siksikin, sillä hinkuni saada juuri tällainen maaterassi on ollut suorastaan tuskainen. Kerran itkinkin asian vuoksi, kun äitini ja mieheni mielestä ideani oli epäkäytännöllinen! Heidän mielestä olisi täytynyt tehdä perusterassi kyllästetystä puusta! Vieläkin raivostuttaa kun ajattelen asiaa. :D

Nyt innostuin sisustamaan terassia taas uudelleen, kun sain valmiiksi tuon pienen ikkunaseinän. Se suojaa terassia hieman syksyn lehtivyöryltä. Tuulisellakin säällä voi olla suojaa. Alkukesä meni etukuistin rakentamiseen ja tämä takapiha jäi vähän unholaan. No, nyt päivitin terassin syksyn ihanan tunnelmallisia iltoja varten. :)                                                                                                            
Jani keksi että yhden ikkunan voisi laittaa kääntyväksi. Ihan hauska. :)

päätin yhtäkkiä tehdä tällaisen pienen leposohvan lapsille. Siinä on kuusi isoa puulaatikkoa ja isot tyynyt päällisenään vanhat viljasäkit. :) Oliver ainakin heti tykkäsi mennä siihen makoilemaan.


löytyi yksi iloisenkin värinen säkki!


eikös näytä aika tyytyväiseltä kissakin?

kaikenlaiset luonnonmateriaalit ovat mielestäni kauneimpia sisustuksessa. En tiedä onko se opittua, äitini käytti paljon rottinkihuonekaluja kun olin pieni. Vai onkohan se vain ihmiselle luontainen osa pesänrakennusviettiä?
Terassin kaapissa on nyt lämpöisiä huopia syysiltoja varten. :)

tämä vanha karjakeittiön työpöytä löytyi vanhasta navetasta, johon puolet talostamme rakennettiin. Se oli kirkkaan oranssi. Oliverin kanssa maalasimme sen. Se on myös ihan kätevä apupöytä kun grillataan.

Me Janin kanssa saatiin pitkästä aikaa ihan omaa aikaa kun Janin äiti otti lapset yökylään eilen. Tosin siinä kävi sitten niin että Oliver täytyi hakea illalla kotiin, hällä oli kova päänsärky ja kuumetta. Onneksi kuitenkin nukkui hyvin, että ei meidän rauha paljoa häiriintynyt. Nyt taidan silti ottaa päiväunet, sillä yöllä vähän heräilin kun kissatkin tulivat sänkyyn meidän viereen. :)

pajassa otin illalla kuvia kun oli mukavan hämärää. Ihan hyviä kuvia tuli ilam salamavaloa.

olen etsiskellyt sopivia lankkuja olohuoneen pöytää varten. Tällä vanhalla sahalla tein meidän ruokapöydän kun ei muutakaan ollut! Kun inspiraatio iskee, ei huvita lähteä kauppaan. :D

pajan seinälle laitoin vanhan viikatteen terän. Viikate löytyi navetan takaa ehjänä, ja sillä vieläpä vähän niitimmekin. Lopulta se meni rikki. :(  Ei olisi pitänyt sitä käyttää, sillä se oli tehty vuonna 1931.

viikatteen varressa on vuosiluku.

kuivahtaneet ale-kukkani ovat lähteneet uuteen kukoistukseen!

Tässä lopuksi se ihana inspiraatiokuva. Tietenkään en tahtonut juuri samanlaista, tämä vain toimi innoittajana.:


ihana vai mitä? :)

2 kommenttia:

  1. Luulis nopeaa katsottuna teidän terassiksi tuota inspiraatiokuvaa! Hyvin oot saanut sen tunnelman haltuun myös omalle terassille :)

    VastaaPoista
  2. T. Jennika siis :)

    VastaaPoista

kommentit ovat erittäin tervetulleita! :)