keskiviikko 20. marraskuuta 2013

valonpisaroita...kuten joulu!

hei! 

Täällä tunnelmat ovat muuttuneet pikkuhiljaa ankeasta ja väsyneestä iloisempaan joulunodotustunnelmaan! 

Keittiössä on taas tapahtunut muutoksia. Välillä täällä oli suureksi surukseni tikkataulu....


...ja lisäksi jopa kattolamppu oli käännnettynä kohti tikkataulua, koukulla kattoon kiinnitettynä. :(



kaikki tämä, ja muutenkin kylmyys, kosteus, pimeys ja väsymys...koko lokakuu oli ankeaa aikaa.


mutta nyt on tosiaan jo paremmin. Jouluinnostus on saapunut ja pahoinvointi ja pahin väsymys kaikonneet.
Keittiössä on puuhailtu kiitettävästi. Suuri piristys ja joulun jouduttaja oli tämä ihana sivustavedettävä vanha sohva joka hankittiin hetki sitten. Patjat vielä puuttuvat, mutta kyhäilin siitä mukavan peitoilla ja tyynyillä.





Oliver on ollut innokas apuri leipomisessa, ja on leiponut ja kokannut aivan yksinkin.
Silloin kun leivon pullaa, sitä saa syödä niin paljon kuin jaksaa. Ja kylläpä tytöt söivätkin koulun jälkeen monen monta yhdeltä istumalta!


Synkkyyteen on mahdotonta vaipua kovin pitkäksi aikaa, kun lainassa on tällainen korvaamaton joukkio. En tahtoisi hukata päivääkään!

Tässä meidän piskuinen lauma isäinpäivänaamuna. Kaikki juhlat on minulle ja lapsille huippuhetkiä, se kun saa mennä laulamaan milloin kenellekkin ja minkäkin päivän sankarille.



<3


Tässä oliver leipoo siirappileipiä. Siinä hyvä resepti vaikkapa ensimmäiseksi leivontakokeiluksi lapselle. 

5 dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl vaniliinisokeria

200g sokeria
1,5dl sokeria
2rkl siirappia

Leivotaan kuten tahdotaan, tankoja tai pyöreitä pikkuleipiä. Jos taikina liian murenevaa, lisää voita tai öljyä. paistetaan 180 c n. 15 min. 



Oliver oli tehnyt hienon esiliinankin esikoulussa. Oliver haluaisi aina olla mieluummin kotona kuin eskarissa, ja usein annankin hänen jäädä kotiin. Mutta tänään lähti kiireellä ja innolla kun tiedossa oli piparien leivontaa. Tämä vaaleatukkainen ja sinisilmäinen poika on kyllä tullut niin äitiinsä että oksat pois! Kaiken lisäksi tahtoo aina puhua Jeesuksesta ja enkeleistä ja valita raamatunkohtia, jos iltaisin on aikaa olla kahdestaan. :D Jotkut lapset ovat hengellisempiä kuin toiset, jännä juttu.




ostin tällaiset ihanat sydänvalot vastoin kaikenlaista sähkö/tekniikkalaitehylkimisreaktiotani.
Nämä on ihanat!

 Olin iloisesti yllättynyt että vaaleanpunainen sopii hyvin kirkkaanpunaisen ja valkoisen kanssa jouluväreiksi. Kauhulla odotin saanko tästä keittiöstä mitenkään jouluista!





Ostin koko perheelle, seitsemän kappaletta siis, tällaisia ihania jälkiruokavuokia.

Tässä jouluisen juustokakun resepti jonka kehittelin näiden vuokien innostamana. Lapset tykkäsivät todella
paljon!



pohja siirappileipätaikinaa johon lisäsin 1tl kardemummaa, puoli tl inkivääriä, 1rkl kanelia ja åienen ripauksen neilikkaa. Mausteet kannattaa sekoittaa sulatettuun voihin. Esipaista 10 min 180 asteessa.


sekoita 2pkt tuorejuustoa, kolme kananmunaa, 1,5 dl sokeria ja kaada pohjan/pohjien päälle. paista 180 c 35 min.

 sekoita ylin kerros 4dl ranskankermaa, 1tl vaniljasokeria, 1dl tomusokeria ja kaada kakun päälle ja ripottele vielä puolukoita päälle. paista 6-7 min.


valmiin kakun päälle voi ripotella vielä kanelisokeria. tämä sopii jälkiruuaksi jos sen tarjoilee hyvän tovin ruuan jälkeen!

Tässä vielä joulun tunnelmaa, Oiverin koristelema nurkkalipasto. Meillä on Oliverin ja minun innostuksen takia koristeita laitettu jo näin aikaisin. Oliver pyysi koristeita joka päivä kunnes ne sitten haettiin. Toki vain kymmnenesosa. :)


Mukavaa viikon jatkoa ja valon pilkahduksia! Jos ei jouluvalojen niin sitten muiden!

Janette