tiistai 18. maaliskuuta 2014

Sinisiä ajatuksia....

 Hei!

On niin ihanaa järjestää vauvalle kaikkea valmiiksi! Se antaa tunteen kuin kaikki olisi hallinnassa kun saa tavarat kuntoon ja järjestykseen. Totuushan on että omassa hallinnassa tämä koko spektaakkeli on aika vähän. Synnytys ja vauvan terveys ja kaikki jää korkeimman käsiin.

Olin jo aiemmin päättänyt että jos vielä meille vauva tulee niin tahdon hänelle jonkinlaisen kehdon tai keinun. Minulla sitten sopivasti oli mennyt rikki (räsähti alleni) keinutuoli ja siitä sain idean tehdä itse jonkun kivan kehdon kun kerran on keinuvat jalakset jo valmiina.

Tämän vanhan pärekopan löysin pihavintiltä. Talon entinen asukas on sen ilmeisesti itse tehnyt. Kiertelin ja kaartelin etsien sopivaa laatikon tyyppistä ilmestystä ja tämän kelpuutin. En jaksanut alkaa nikkaroimaan mitään sänkyä kun en ole ennen tehnyt, enkä kaivannut nyt haasteita. Koppa on iästään huolimatta todella tukeva, ei taivu mihinkään suuntaan.

En ollut vielä varma maalaanko kopan vai mitä teen mutta sisuskankaan siihen ompelin.


Celesten kanssa täytyi tehdä pieni pyrähdys puutyöpajassani sahaamassa keinutuolin jalkoja lyhyemmiksi.


sahasin ne ensin poikki ja sitten vähän viistoon ja lopuksi hioin ja maalasin.
Pajassa hyllyt ja pöydät odottavat pientä kevätjärjestelyä.

Celestekin ehti jo aloittaa itsenäisesti työt minun pähkäillessä keinutuolin jalkojen kanssa: Hän oli ryhtynyt hiomaan tuunausta odottelevaa hyllyä. Valitsi tietysti sen kun se oli vaaleanpunainen.

Mutta nyt asiaan, eli tällä kertaa vaaleansiniseen!

Tällainen kehdosta lopulta tuli:Siskoni virkkaama pupu saa nyt odotellessa nukkua kehdossa. 


Eniten tämän kehdon tein ihan vain tekemisen ilosta. Vauva kun varmaankin nukkuu lähes aina minun vieressä. Toki olisi ollut outo olo jos minkäänlaista omaa sänkyä ei olisi vauvaa odottamassa. 


Kiinnitin kopan muutamilla ruuveilla jalaksiin. Tarkkana piti olla vain että tulevat suoraan että kehto myöskin varmasti keinuu hyvin. Ja niin se keinuukin! :)

"siinä lasta kun liekuttaapi
unen saapi pikkuinen"

Tämä väri nyt jotenkin miellyttää silmääni kovasti. Värisekoitus tuli vähän hätäratkaisuna kun sekoitin öljyväriä vesiohenteiseen maaliin....(!) En löytänyt vesivärejä mistään ja pakko oli saada maalata heti! En suosittele tällaista sekoitusta sillä kaikkihan tietävät ettei vesi ja öljy niin vain sekoitu. Jotenkin kummasti tämä kuitenki onnistui ja kuivuikin aika nopeasti.

Tämä päivä on mennyt kyllä ihan sinisen lumoissa.


Ostin kirpparilta tällaisen maustehyllyn joka oli ruskea. Maalasin sen samalla maalilla kuin kehdonkin ja laitoin vauvalle mukavia pieniä pehmoleluja katseltavaksi hoitopöydän viereen.


Kaikenlaista pitää vielä hankkia. Myös lisää tämmöisiä pieniä pehmoleluja kirpputoreilta. Tämän hylly on kevytrakenteinen ja kapea (maustepurkeille tehty) ja nuo pehmolelutkin tosi pieniä, tässä voi näyttää suuremmalta.

vauvan hoitonurkkaus vessassa. Vielä ei ole aivan valmista!


uuden elämän ihmettä odotellessa tulee sopivasti tuo pääsiäinenkin. Sopiikin hyvin tämän elämänvaiheen teemaan. Toki mistään Egyptin orjuudesta en ole pääsemässä, mutta mahasta pian pääsen. Ja itse ainakin koen pääsiäisen kevään tulon juhlana, uuden alun,syntymän ja viattomuuden juhlana. Silloin laitan paljon koristeita ja iloitsen kun lapset intoilevat tipuista ja munista ja kukoista ja rairuohoista ja kaikesta. 

 
minähän se siinä odotelemassa poikasen kuoriutumista! hih


Mukavaa pääsiäisen odottelua lukijoille! 

Janette

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. höh, nyt vasta tajusin että näihin kommentteihin voi vastata erikseen...Eli nyt sitten vastaan, kiitos! :D

   Poista
 2. Aivan ihana kehto <3 Ja niin kivasti laiteltu kaikki vauvalle! Mulla oli ihan sama homma, tiesin että vauva nukkuu vain mun kainalossa mutta silti tuntui oudolta jos sitä omaa petiä ei olisi ollut :) Nauti loppuraskaudestasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Cia! :) Koitan nauttia vaikka nyt jo olen vähän kärsimätön....Pitti muuten sanoa että sunkin lasten nimet on oikein minun makuuni. Kovasti on tullut jo mietittyä nimiä, mutta tällä kertaa tuntuu todella vaikealta!

   Poista
 3. Suloista tervetuliaispuuhaa vauvaa varten :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos! :) Pesänrakennusvietti senkun vaan kiihtyy, ei tässä enää haluaisi muuta edes tehdä!

   Poista
 4. Siis ihan supersuloinen kehto! Ja muutenkin oot niin ihanasti laittanut kaikkea vauvaa varten, että kuumetta pukkaa päätöksistä huolimatta! :)) Nyt alakas jännittämään, että koska tavataan?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Voisin kysyä Janina-siskoa mun kanssa sinne puotille kahvittelemaan, se kun tietää sijaintinne. Olikohan teidän koira muuten lenkkeilemässä torstaina siinä isossa risteyksessä kun oli ihan saman näköinen! Ajelin Seinäjoelle päin niin huomasin. Lenkittäjää en kyllä tunnistanut. :D Vai onko paljon samanlaisia siellä päin?

   Poista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Palaan nuoruuteen ja äitiyden onneen näitä katsellessa! Siunausta koko perheelle!

  VastaaPoista
 7. Hyvä juttu lehdessä! Tosi ihania kuvia ja juttuja..täältä saa ittellekkin ideoita ja innostusta, Terveiset täältä pellon toiselta laidalta =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiva kuulla että tykkäät!! :) Mukavaa kesän odotusta sinne toiselle laidalle! ;)

   Poista

kommentit ovat erittäin tervetulleita! :)