maanantai 24. maaliskuuta 2014

keittiön pikkuhylly, kupit, kipot ja kevät!

 Hei!

Ihanalla auringonpaisteella alkoi tämä viikko!



Täällä on puuhailtu kaikenlaista sekalaista. Päivät ja viikot kuluu kovalla vauhdilla mutta silti toivon että kuluisivat vieläkin nopeampaa!

Aika arkiselta puuskuttamiselta tämä elo tuntuu täällä hetkellä, vaikka aurinko piristääkin vähäsen. Tänään piristin itseäni ja lapsia laittamalla täytettyä patonkia välipalaksi.

Ostin piiiiitkän patongin.

Laitoin väliin paljon kalkkunaa, juustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia ja majoneesia.


leikkasin sitten sen neljään osaan

                                                 

Helppoa mutta piristävää lapsille ja itselle kun ei tarvitse katsoa kun kukin vuorollaan kotiin tullessaan tekee leipää ja murustelee ympäri keittiötä.


Lapsille maistui!

Tuossa taannoin maalasin valkoiseksi yhden tekemäni hyllyn. Keittiössämme tarvitaan monenlaisa hyllyjä ja vaihtoehtoisia ratkaisuja sillä meillä ei ole keittiössä kaappeja ollenkaan. Paitsi nurkassa oleva vitriini jonne saa mahtumaan harvemmin käytettäviä tarjoiluastioita yms.

Myöskään astiakaappia ei ole tiskipöydän yläpuolella.

 
Minulla taitaa olla jotain kaappeja vastaan. Ne päätyvät aina epäjärjestykseen. Meillä on vain pieni kuivausteline päivittäin käytettäville astioille. Tästä pienestä hyllystä tuli kiva säilytyspaikka pienemmille kahvikupeille.




Ruuvasin hyllyn alapuolelle pieniä koukkuja joihin on kiva ripustella kuppeja. Ne ovat kätevästi saatavilla mutta myöskin kivan näköiset samalla.

Laitoin samantien pari koukkua pikkusen kahvikaapinkin alapuolelle.




Keräilen näitä pieniä hauskoja peltipurkkeja. Eipä näitä ole kuin vasta viisi, enkä tiedä onko niitä edes enempää olemassa. Kirppareilta niitä olen löytänyt.


Niissä on kätevä säilyttää tummaa kaakaota, intiaanisokeria, vaniljasokeria ym. lämpimiin juomiin tarvittavia aineita.




Nämä ovat ihanan näköisiä tuolla pienessä kahvikaapissa. 

Vielä kun päästäisi eroon tuosta vanhasta kahvinkeittimestä ja saisin vaaleanpunaisen moccamaster-keittimen olisin oikein tyytyväinen. 


Vaaleanpunaista tulee edelleen hankittua aina kun löytyy jotain kivaa.
Vessaankin on ilmestynyt iki-ihana vaaleanpunainen amppeli ja äitini muinoin virkkaama verho.





Oliver ehdotti tässä yhtenä aamuna että mentäisi ulos aamupalalle kun aurinko paistoi. Pakko oli suostua vaikka siellä oli kyllä aivan turhan kylmä vielä!



Celesten leipä tottakai päätyi maahan ja tietysti väärinpäin. Mutta sehän kuuluu asiaan.

 Ihania kevätpäiviä kaikille!

Janette

P.s. Tervetuloa kaikille lukijoille! Ja muut jotka tykkäätte seurata, liittykää ihmeessä! ;) Tulossa on aina välillä arvontoja ja muuta mukavaa kirjautuneiden lukijoiden kesken. 




17 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja ideoita jälleen. :) Herkulliset patongit! Hauska tuo aamupala ulkona, mutta tosiaan taitaa olla vielä hieman liian viileää aamuisin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo oli todellakin viileää! Vaikka taisi olla kellokin jo yli kymmenen. Oliver on niin ulkoilmaihminen että mieluusti tekisi kaiken ulkona. :D

      Poista
  2. Söpöt peltipurkit ja kahvikaappi :) Ps. Äitienpäivä lähestyy, tulosta vaaleanpunaisen mokkamasterin kuva jääkaapin oveen, ja katso meniskö vihje perille :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. hyvä idea! Tiedä vaikka olisi jo tilattuna kun Janikin luki tämän.....No tuskin tilanteen huomioiden.....;)

      Poista
  3. Tuo onkin mielettömän hyvä välipala idis, eipä oo tullutkaan mieleen :D aina pyörii ne samat :D ja vaaleanpunainen on ihana väri <3 mä oon haaveillut tosta vaaleanpunaisesta masterista ikuisuuden vaikka en edes juo kahvia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) en ollut minäkään keksinyt ennemmin tuota välipalaa, kai tässä alkaa "hätä keinot keksiä" kun lapset senkun lisääntyy! :D Jospa ne moccamasterit tulis sitten äitienpäivälahjaksi...;)

      Poista
  4. Sulla helppolukuiset lyhyet tekstit kivasti kuvien lomassa, niin että jaksaalukea hätäisempikin tyyppi! Ja elämää

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! Itsekään en jaksa kovin pitkiä juttuja lukea ellei ole joku ihan suosikkiblogi. :)

      Poista
  5. Aivan ihania kuvia, jotenkin ihan supersympaattisia <3


    ❤: Lotta / My Happybubble

    VastaaPoista
  6. Yhteisen blogiyhtestyön tiimoilta eksyn minäkin kommentoimaan blogiisi :)

    Keittiön yläkaapittomuus kiehtoo täälläkin. Ilmeisesti on aivan toimiva vaihtoehto sekin? Puustellin tekemät keittiösuunnitelmat meiltä jo löytyykin ja tämä haave otettiin huomioon ..tuskin malttaisin odottaa että remontti joskus toteutuu :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanoisin että erittäin toimiva vaihtoehto! Ainakin jos tykkää että luovuudelle jää tilaa! :) Meillä ei ole myöskään alakaappeja muualla kuin tiskipöydän alla. Kaikki työtasot on siirrettäviä (mies rakensi minun neuvojen mukaan) joista voi tehdä myös vaikka saarekkeita tai mitä milloinkin haluaa. Hellan ja vesipisteen paikat on toistaiseksi ainoat joita ei voi siirtää ja sekin tuntuu rajoittavalta!

      Tuo suunnitteluvaihe on kyllä ihana kun saa vapaasti haaveilla ja miettiä vaihtoehtoja! :) Minä olin vielä silloin(kin) raskaana kun tuota keittiötä suunnittelin ja voi että kuinka pyörittelinkään noita asioita ja piirtelin kuvia kuvien perään. :D

      Poista
  7. Tosi kiva blogi sinulla! Paljon kaikkia ihania juttuja!
    Nuo talopeltipurkit on tutun näköisiä...muistelisin, että meille kotiutui sellaisia joskus aikoja itten Yves Rocherilta. Niissä oli sisällä teepusseja. Oliskohan ollut -90-luvulla...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! :)
      Jaa nekö on Yves Rpcherilta! No eipä ihme kun niitä löytyy aina vähän väliä kirppiksiltä.
      Tervetuloa lueskelemaan toistekin! :)

      Poista
    2. Voi! Mistähän noita peltipurkkeja vielä saisi? Ovat niin suloisia!

      Poista
    3. kirppareilla niitä tulee aina vähän väliä vastaan. Minulla taitaa nyt olla kaikki kun samoihin vaan törmäilen nykyään. :) Onnea etsintään!

      Poista

kommentit ovat erittäin tervetulleita! :)