lauantai 27. heinäkuuta 2013

mies työssä :)

Oliverin kanssa kokeiltiin tehdä jakkara Celestelle yhdeksi tuoliksi pienen pöytänsä ääreen. Tai Oliver sanoi että minä en saa auttaa, vain neuvoa. En sitten kyllä muuten auttanutkaan, kuin parin naulan lyömisessä kun oli niin tiivistä puuta.
Oliver etsii sopivaa puuta jakkaran jalkoihin.


Oliver sai sahattua kaikki puut itse. Suuntaa täytyi välillä vähän ohjailla.

jalkojen kiinnittämisessä piti olla kieli keskellä suuta. :)tämmöinen tuli. Hiominen  ja maalaus vielä odottaa kun hiomakone on rikki ja Oliveria ei tuntunut innostavan käsin hiominen. 

yhdeksi tuoliksi Celesten kahvikutsuille ostin ihanan pienen prinsessatuolin, josta piti vain poistaa vanhat maalit ja maalata. Työ ei ollutkaan ihan niin helppoa miltä aluksi näytti. Hiki tuli kun yritin samalla työn ohessa ruskettua. :)
maalattuna. Laitan kuvia sitten kun Celeste järjestää kekkerit nukeille. :)


Yhdelle tuolille olisi vielä paikka pöydän ääressä. Suunnittelimme Oliverin kanssa nukelle syöttötuolia. Sekin kai valmistuu aikanaan. Ideoita alkaa olla jo niin paljon että melkein tässä ahdistuu!

Huomenna lähdemme perheen kanssa pienelle lomalle, uimaan, saunomaan ja kalastamaan. Pieni ero sisustuspuuhista tekee hyvää. Kaiverrusta ajattelin harjoitella jouten ollessani jos huvittaa.

  Ihania loppukesän päiviä kaikille!
                                                               
 Janette

keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

haahuilua ja haaveilua kameran kanssa :)

Hei!

Tänä aamuna tulin tietysti pajaan aamiaiselle kun oli niin kaunis sää. Muut nukkuivat vielä joten pääsin livahtamaan rauhassa. Pari sivua sisustuslehteä ehdin selata ennenkuin piti mennä laittamaan Celesteä valmiiksi hammaslääkärin tarkastukseen. Sain itse jäädä kotiin, sillä Jani hoiti tuon reissun. Celeste varmisteli aamulla vielä monta kertaa että saa olla sitten varmasti isin sylissä jos pelottaa. Innolla silti lähti ja ylpeänä, kun hänellä kerrankin oli oma tärkeä "meno" heti aamusta. Ja uusi hammmasharjakin oli mielessä. :)
ehdin lehdestä bongata kivan näköisen kukka"amppelin"
Siinä aamulla lähdin sitten kameran kanssa pajaan ja vähän joka puolelle kuljeksimaan. Mietinkin, että minun blogistani ei välttämättä tule kovin johdonmukaista, aihepiireihin jaoteltua, vaan pikemminkin asioita sieltä täältä sattumanvaraisesti. Toki olen ajatellut tehdä päivitykset esim. keittiöstä, makuuhuoneesta, jne. erikseen joskus. Tämä alku nyt on kuitenkin vähän tällaista fiilistelyä.....

tässä Aleksandran tekemä naulakko. :) Näitä pajassa tarvitaan! 

suosikkipeltitauluni sopivat hyvin tänne!
Larissan tekemästä naulakosta tuli hyvä prikkateline
Eräs ihana ystäväni istutti minulle tällaisen kauniin kukan. Se sopii eteisen valkoisuuteen hienosti!
Eilen tytöt olivat pukeneet Celesten "prinsessaksi". Oli aika hupaisa ilmestys kun näytti enemmänkin pieneltä nunnalta.

Larissa oli ryhtynyt jonkinmoiselle lasten raamattu-kirjekurssille(?) Teki innokkaana pajassa tehtäviä. :D

ei mene kauan että saa poimia marjat ja omenat. Meillä on neljä omenapuuta, ja tänä vuonna olisi tarkoitus saada otettua kaikki hyöty sadosta irti. Aiempina vuosina ollaan vain omenapaistoksiin ja omenapiirakoihin käytetty, ja syöty puusta. Loput ovat sitten jääneet maahan. :(

näin avarissa maisemissa asutaan. Ei silti enempää kuin n.5 km matkaa Kauhajoen keskustaan

tämä varasto/maakellari pitäisi ensi kesänä ottaa työn alle. Siitä tulisi ihana leikkimaja tai talo tms lapsille.  Tästä tulee vielä jotain ihanaa! Näen sen jo....................:)
vanha leikkimökki puutarhan perällä. Projekteja riittää. Tämä mökki on ollut vähän sellainen jännittävä lapsille, kun on niin synkän näköinen ja tuolla kuusen katveessa. Mutta siitä saisi todella kodikkaan pienellä laitolla. Tuli otettua vähän keittiöstäkin valokuvia, kun innostuin eilen keittiötä järjestelemään. Keittiö on varmaan se lempipaikkani talossa, ajoittaisista tiskivuorista huolimatta. Alunperin kun muutimme tähän taloon, oli juuri keittiön sisustus tärkeimpänä mielessäni. En tahtonut mitään kaappeja keittiöön, paitsi roskakaapin. Siksi jouduinkin suunnittelemaan koko keittiön itse. Tai se oli kyllä kivaa ja minulla oli selvä visio. Keittiössä kyllä tulee vieraidenkin eniten oleskeltua jos nopeasti piipahtavat.

lempireseptejä <3

rakastan kaikenlaisia purkkeja!

vaaleanpunainen taitaa olla lempivärini. Pitkään ajattelin että se on jotenkin liian naiivi väri sisustukseen, mutta täytettyäni 30 ja "vapauduttuani" totesin että miksi en käyttäisi sitä jos kerran tykkään?  Maailama tuntuu ihanemmalta kun juo kahvin vaaleanpunaisesta mukista. :)

jauho-, ja leivonta-"kaappi"

riisit ja pasta unohtuvat monesti kaapin perällle, mutta tulee mieleen käyttää enemmän kun ovat näkyvillä.

tämän ihanan maustehyllyn löysin joskus iltatorilta. Se on minun silmäteräni!

hammalääkäristä palattiin ylpeänä hammasharjan kanssa. :)


ruuvit ja naulat alkavat olla järjestyksessä. :)


löysin paljon näitä vanhoja perunasäkkejä vanhasta varastosta. Voisin ommella niistä jotain tai käyttää esim. hyllyissä taustakankaana. Sisustustauluissakin voisin käyttää.
On ollut aika rankan oloinen päivä, kun tuli tämä ihana helle taas. Aion Oliverin kanssa tänään tehdä toisen tuolin Celestelle. Oliver on odottanut milloin teen hänen kanssa kahdestaan jotain täällä pajassa, mutta on ollut niin meneväinen nyt viime päivät ettei olla ehditty. Olisi aika tuon ihanan pellavapään vilahtaa täällä kuvissakin. :)

Nyt hyvää illan jatkoa kaikille! Täytyy juosta hellan ääreen! -Janette

sunnuntai 21. heinäkuuta 2013

pohdintaa ja puhteita

Hei! 
Ymmärsin juuri että voin keksiä vajasta löytyneelle vanhalle tervalle hyvää käyttöä! Voisin ostaa pellavaöljyvernissaa ja tehdä vedenkestäviä puisia suojaruukkuja vaikka kukille. Siitä siis tulee tervamaalia joka tekee puun vedenkestäväksi, kun sekoittaa tuota vernissaa ja tervaa. Minulla on paljon puulaatikoita joista haluaisin kukka-astioita.
tervattavia laatikoita olisi läjäpäin. 
ties miten vanha metallinen tervaämpäri löytyi vajasta

 Me perheen tytöt vähän puuhailtiin ja tuumailtiin pajassa tänä iltana, kun miehet olivat auton korjauspuuhissa. minä lähinnä mietiskelin projektejani lasten väsätessä jotain naulakon tapaisia. :) Ihan käyttökelpoisen naulakon Aleksandra tekinkin minulle pajaan.

sain eilen valmiiksi Celestelle pienen pöytäänsä sopivan tuolin. Celeste oli siihen tyytyväinen ja innolla seuraasi valmistumistakin. Itse kantoi sen ylpeänä pöydän ääreen.


Celeste taiteili sahapukin päällä. Oli pakko ottaa kuvia noista pulleista sääristä ja varpaista.


hih <3