tiistai 26. marraskuuta 2013

jouluhömpötystä :)

hei! 

Joulutunnelma lisääntyy pikkuhiljaa. Olen tässä miettinyt että aionpa ottaa kaiken ilon joulun odotuksesta. Pieniä tunnelmallisia juttuja joka päivälle vähän, niin jouluilo on taattu. Monesti aatolle ja joululle latautuu paljon odotuksia ja sitten voikin yllättää sellainen hieman tyhjä olo....

Noh, minä koitan nyt elää joulun joka päivä kun kerran se seimen lapsikin saa sydämessäni asustaa. Hih. Ja puhumattakaan pienestä joka mahassanikin saa asustaa. <3

Eilen annoin lasten leipoa jo vähän pipareitakin, ihan vain kaupan taikinasta. Jouluksi tietenkin tehdään ihan oma suurensuuri taikina. 


ihana tuoksu tuli piparien paistosta. Itse en niin piparien syönnistä piittaa mutta joulutortut maistuvat! Olin  iloisesti yllättynyt kun lidlin joulutortut olivat todella hyviä! 

Ostin glögitiivistettäkin ja keksin todella hyvän tavan juoda glögiä. Se kun on mielestäni ollut aina ällöttävän makeaa. Mutta sitä tiivistettä kun laittaa maidon sijasta vaniljateehen (rooibos), niin on tosi hyvää! Suosittelen. 
Tuolta lidlistä saa kyllä hyviä jouluherkkuja. Saksassa osataan arvostaa joulua. Kerran olen ollut Saksassa, ja siellä pääsin sattumalta Stuttgartin ihanille joulumarkkinoille. Se oli todellinen elämys. 

 

En sitten ole mikään lidlin mainostaja! :) Ja suosin lähiruokaa aina kun mahdollista. Tulipa nyt vain mainittua.


Minun täytyi elää kolmekymppiseksi ennen kuin osasin arvostaa isäni tekemää possunaulakkoa. (Ylhäällä kuvassa) Aina olin hitusen ollut katkera siitä, sillä isäni teki kerran minulle ja siskolleni naulakot, sikolleni tytön ja minulle sian!! Mutta nyt tämäkin trauma on iloksi muuttunut. :DTein huvikseni tällaisen sydänkoristeen tuosta juuttikankaasta jota minulla nyt on mahdottomat määrät. Aivan säälittävä on tämä yksi ainoa tekele jonka olen saanut aikaan, niin paljon olisi ideoita! 


Olohuoneen pöydälle keksin jouluasetelman jostain sisusustuslehdestä. Sain taas käyttöön yhden ylimääräisistä puulaatikoistani. Tämä laatikko on ollut yhtenä työkaluhyllyn laatikoista talossamme muinoin asustaneella toimeliaalla maatalon isännällä. 

 

 Tällaista tällä kertaa.Kauniita unia ja enkelien kuvia toivottaen

Janette