torstai 10. huhtikuuta 2014

juhlahumua! (ja pikkuisen surua)

Hei!

Täällä minä edelleen sinnikkäänä postailen mahani kanssa. Alkaa jo todella tuntua olo raskaana olevalta! Sisustusintoa riittää silti vielä vaikka voimat hupenee. Pihatöitäkin olen tehnyt jonkin verran. Paljon ollaan oksia kuskattu pääsiäiskokkoa varten. Puita on kaadettu joten töitä riittää. Oliverkin eilen hinasi mönkijällä risuja Celeste kyydissään. Perheen kanssa on mukava touhailla ulkona.


Laitoin meidän risaisen puutarhapöydän ympärille jo tuolit tuonne omenapuiden keskelle. On ihana odotella ruohon ja omenapuiden vihertymistä, kukkimisesta puhumattakaan. Pöydästä ja tuoleista on maali lohkeillut irti. Ajattelin antaa lapsille tehtäväksi maalailla niitä vähän. Liian siistiltä ei puutarhakaluston tarvitse näyttää. Ainakaan meidän pihassa.

Viime viikonloppu oli juhlahumua täynnä. Oliver täytti seitsemän vuotta ja muitakin synttäreitä osui samalle viikonlopulle ennätyspaljon.


 Oliver sai toivomansa skeittilaudan ja jotain muuta pientä. Celestekin teki Oliverille oman lahjan. Muumipussista paljastui Oliverin omia pöytäkiekkotarvikkeita ja äidin askartelulaatikosta helmiä. Oliver osasi olla hienotunteisesti kovin kiitollinen! :)


 On hassua kun itsellä on poika joka on tavallaan vähän samanlainen kuin itse, mutta kuitenkin niin erilainen!
Hän on niin vaalea kun taas minä todella tumma! Eikä minulla ei tulisi mieleekään astua skeittilaudalle ja ihailen kun oliver osaa keulia pyörällä, itse en oppisi vaikka miten yrittäisin.
 Kädet ja jalat pojalla on ihan erilaiset kuin tytöillä, peukalon kynsikin on jo samankokoinen kuin minulla. Yhtä asua Oliver voi käyttää vain yhden päivän, yleensä vain puoli päivää. :)
.

Menin synttäreillä vähän riman ali  tämä raskaus mainiona syynä. En leiponut itse mitään, täytin ja koristelin vain bvalmiita juttuja. Hyvin maistui lapsille kaupan pienet sitruunamuffinssit jotka kuorrutin. Löysin todella hyvän kuorrutusreseptin:

  • 5 rkl  vehnäjauhoja
  • 2,5 dl maitoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 225 g voita 
  • 2 1/4 dl hienoa sokeria
Laita kattilaan maito ja vehnäjauhot, sekoittele keskilämmöllä niin kauan etä seos sakenee, nosta sen jälkeen jääkaappiin jäähtymään.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi, lisää  vaniljasokeri.
Yhdistä maito-jauhoseos ja voi-sokeriseos ja vatkaa ainakin 3 minuuttia kunnes kuorrutus on pehmeää ja kuohkeaa, lähes kermavaahtomaista. 

Kokeilin nyt synttäreille tehdä kattaukseen sopivat tarjoiluastiat tällä servettipäälystystaktiikalla.

 Irrotin siis servetin kerrokset toisistaan ja päällystin lasikulhot jo aiemmin kuvailemallani tavalla.


Servetit sopivatkin sitten erityisen hyvin kattaukseen!

Näille astioille minulla ei kylläkään taida olla paljon käyttöä muuten kuin ehkä juuri poikien juhlissa tai ristiäisissä. Ehkä myyn sitten kirpputorilla jos näitä alkaa kasaantua erilaisten juhlien myötä.

Mutta pakkohan tähänkin postaukseen on liittää myös vaaleanpunaisia juttuja.

Tein pienen pöytäliinan keittiöön ihanasta kankaasta.


Tästä oli tarkoitus tehdä enemmänkin näitä koristetyynyjen yksityiskohtia mutta se nyt on jäänyt toteuttamatta. saahan kangasta lisää sitten kun taas innostun.

 


Meillä oli hetken hoidossa pieni pääsisäispupu. Eilen oli surun päivä sillä tuo loukkaantunut pieni rusakko kuoli. Sitä oli joku eläin käsitellyt liian rajusti ja pupu ei päässyt loikkimaan. Eläinlääkäri neuvoi seuraamaan muutamia päiviä josko tuo toipuisi. Muuten se vaikutti olevan kunnossa ja söi hyvin ja tykkäsi hoivasta. Suuri suru oli minulle ja lapsille kun sitten pupun voimat ehtyivätkin yllättäen. Olisi ollut ihana ilo pääsiäisenkin kunniaksi kun pupu olisi toipunut ja saanut jatkaa vasta alkanutta elämäänsä. Mutta tällaista elämä on täällä kuoleman varjon maassa.

Pupu oli todella suloinen ja nukkui minun sylissäni monta kertaa. Muistelen sitä lämmöllä. <3


Nyt lähden Keskisen kyläkauppaan viettämään vapaapäivää. Mukavaa torstaita kaikille!

Janette