torstai 15. elokuuta 2013

peilipöydän jalat ja jotain fiilistelyä. :)

Hei!     

Minä ryhdyin nyt tuumasta toimeen ja laitoin kampauspöytääni eilen ne pidemmät "jalat".
Yritin ottaa vähän kuvia työvaiheistakin, vaikka on paljon mukavampi kuvata vain valmista.                                                                       

nämä lyhyet jalat pois ja uudet tilalle.
löysin ihanan lyhdyn kirpputorilta viime viikolla. Laitoin vähän tunnelmavalaistusta sadepäivän ratoksi. 

pajassa on paljon lyhtyjä, mutta  kaikkiin en saa laittaa tulta! Mieheni on kieltänyt ja minä tottelen kiltisti, sillä olen todella hajamielinen. 

hain suojattikukkani turvaan kaatosateelta. 


Vihdoin sain yhden keittiön tuolinkin maalattua. :)

omenoita voi jo syödä, mutta eivät taida olla ihan parhaimmillaan vielä.

Eskarilainen hurautti taksilla kotiin ja tuli pajaan haukkaamaan omenaa. Vähän autteli hommissakin vaikken oikein apua   tarvinnut juuri silloin........;) Ilme on aina niin totinen kun poika tekee töitä! Oliverin kolmas nimi onkin Severi, joka tarkoittaa vakavaa. :) Tai siis :|  

 
vanhat jalat oli aika tiukasti kiinni. Vähän irtosi lipaston pohjaakin mukana.

sahasin kaikki jalkojen osat valmiiksi ennen rakentamista.

aioin kyllä tehdä ihan normaalit jalat alunperin, mutta minun teki mieli koittaa tehdä pieni hylly, joten se tuli sitten toiseksi jalaksi. :D


minulla on huono tapa jättää vähän kahvia kuppiin ja sitten ottaa uusi. :(
 Tänään otin kuvia kampauspöydästä paikallaan ja vähän laitoin makuuhuonetta kuvauskuntoon muutenkin.

Minulla oli tänään vapaapäivä. Yleensä aina kiertelen kirppareita ja käyn jossain ihanassa kahvilassa. Tänään kiertelin vain täällä Kauhajoella ja kävin paikallisessa kahvilassa, jonka pekaanipähkinäpiirakkaan olen jäänyt koukkuun. Sitä on pakko saada ainakin kerran viikossa.

Tällainen pöydästä tuli. Korkeus oli juuri hyvä, vaikken tainnut paljon mittailla. En ole pikkutarkka oikeastaan missään asioissa. Näissä puutöissä saisi välillä kyllä olla. Jouduin kyllä höylätä jalkoja ja tuota hyllyä vähän, varmaan mittauksieni takia. No, lopulta siitä tuli kuitenkin tukeva ja hyvä.
Vaihdoin laatikoihin ja kaappiin vetimetkin. Satuin juuri löytämään ison pussin niitä kirpputorilta, vain kahdella eurolla!

tuonne hyllyyn pitäisi löytää jostaain pienet korit. Tai ehkä kokeilen tehdä pikkuruiset laatikot itse.

Olen nyt virallisesti tullut aikuiseksi tai vanhaksi näiden viljapeltokuvien myötä. :) Kävin iltalenkillä kameran kanssa kun oli niin hienot maisemat.
laitoin kissoille korin jolle en ollut keksinyt käyttöä. Onneksi ne tykkäsivät siitä, kun sopivat sinne niin suloisesti!


Tuli aika pitkä päivitys. Pitäisi tehdä useammin ja lyhyempiä juttuja. No, oli miten oli, nyt menen nukkumaan! Kauniita unia kaikille!

sunnuntai 11. elokuuta 2013

ikkunaseinä, terassi, paja, kisut ja uusi kamera! :)

heipparallaa!

Olen suurella innolla sisustanut takapihamme terassia, vai sanoisinko patioa. Minulla on ollut selvä visio tästä terassista alusta saakka, jo silloin kun tässä oli vain läjä vanhoja lautoja ja vanhan ulkohuussin jäänteet!

Halusin terassista toscanalaistyyppisen, se tyyli on vain niin täydellisesti minun makuuni. Meillä on ollut tietokoneella tallennettuna netistä löytämäni ihana minua inspiroinut kuva nimellä "tuscan patio". Se oli osuva nimi siksikin, sillä hinkuni saada juuri tällainen maaterassi on ollut suorastaan tuskainen. Kerran itkinkin asian vuoksi, kun äitini ja mieheni mielestä ideani oli epäkäytännöllinen! Heidän mielestä olisi täytynyt tehdä perusterassi kyllästetystä puusta! Vieläkin raivostuttaa kun ajattelen asiaa. :D

Nyt innostuin sisustamaan terassia taas uudelleen, kun sain valmiiksi tuon pienen ikkunaseinän. Se suojaa terassia hieman syksyn lehtivyöryltä. Tuulisellakin säällä voi olla suojaa. Alkukesä meni etukuistin rakentamiseen ja tämä takapiha jäi vähän unholaan. No, nyt päivitin terassin syksyn ihanan tunnelmallisia iltoja varten. :)                                                                                                            
Jani keksi että yhden ikkunan voisi laittaa kääntyväksi. Ihan hauska. :)

päätin yhtäkkiä tehdä tällaisen pienen leposohvan lapsille. Siinä on kuusi isoa puulaatikkoa ja isot tyynyt päällisenään vanhat viljasäkit. :) Oliver ainakin heti tykkäsi mennä siihen makoilemaan.


löytyi yksi iloisenkin värinen säkki!


eikös näytä aika tyytyväiseltä kissakin?

kaikenlaiset luonnonmateriaalit ovat mielestäni kauneimpia sisustuksessa. En tiedä onko se opittua, äitini käytti paljon rottinkihuonekaluja kun olin pieni. Vai onkohan se vain ihmiselle luontainen osa pesänrakennusviettiä?
Terassin kaapissa on nyt lämpöisiä huopia syysiltoja varten. :)

tämä vanha karjakeittiön työpöytä löytyi vanhasta navetasta, johon puolet talostamme rakennettiin. Se oli kirkkaan oranssi. Oliverin kanssa maalasimme sen. Se on myös ihan kätevä apupöytä kun grillataan.

Me Janin kanssa saatiin pitkästä aikaa ihan omaa aikaa kun Janin äiti otti lapset yökylään eilen. Tosin siinä kävi sitten niin että Oliver täytyi hakea illalla kotiin, hällä oli kova päänsärky ja kuumetta. Onneksi kuitenkin nukkui hyvin, että ei meidän rauha paljoa häiriintynyt. Nyt taidan silti ottaa päiväunet, sillä yöllä vähän heräilin kun kissatkin tulivat sänkyyn meidän viereen. :)

pajassa otin illalla kuvia kun oli mukavan hämärää. Ihan hyviä kuvia tuli ilam salamavaloa.

olen etsiskellyt sopivia lankkuja olohuoneen pöytää varten. Tällä vanhalla sahalla tein meidän ruokapöydän kun ei muutakaan ollut! Kun inspiraatio iskee, ei huvita lähteä kauppaan. :D

pajan seinälle laitoin vanhan viikatteen terän. Viikate löytyi navetan takaa ehjänä, ja sillä vieläpä vähän niitimmekin. Lopulta se meni rikki. :(  Ei olisi pitänyt sitä käyttää, sillä se oli tehty vuonna 1931.

viikatteen varressa on vuosiluku.

kuivahtaneet ale-kukkani ovat lähteneet uuteen kukoistukseen!

Tässä lopuksi se ihana inspiraatiokuva. Tietenkään en tahtonut juuri samanlaista, tämä vain toimi innoittajana.:


ihana vai mitä? :)