keskiviikko 28. elokuuta 2013

päivien palasia. :)

Hei!

On tullut oltua niin täynnä intoa uusista ideoista, että aivan tuntuu omituiselta kun välillä tulee sellainen päivä että päässä tuntuukin vain tyhjää huminaa. Tulee vain käveltyä ympäri taloa tietämättä mihin puuhaan ryhtyisi. Silloin on hyvä vaikkapa kiivetä puuhun! heheh


 Voisi kai tätäkin puutyöksi kutsua. Hyvä aamujumppa siinä tuli, kun ei lenkille huvittanut lähteä.


 Oliver piti maanantainan vapaapäivän eskarista ja oli minun kaverina. Olli kun oli ollut mökkeilemässä koko viikonlopun, oli hyvä että sai vähän olla äidinkin kanssa.

 

 Etsi nainen kuvasta:

pikku-Sulo <3

maanantaiaamu oli niin sumuinen ettei edes ohi kulkevaa junaa näkynyt. Ääni vain kuului kun juoksimme junaa katsomaan Celesten komentamana. :)
Sunnuntaina Oliver tuli mökiltä kalojensa kera. Oliverille reissu oli suorastaan hemmottelua kun sai kalastaa siskoni miehen kanssa joka on innokas kalamies. 
Tässä tulee nyt vähän kaikenlaista kuvaa ja asiaa.

Oliver oli tietysti ylpeä mökkeilyreissun kalansaaliistaan. Yksi kuha, "yhteinen" saalis paistettiin uunissa maistiaisiksi. 
Aleksandra hioi ja maalasi lasten pihapöydänpoimittiin eilen vähän omenoita, mutta arveltiin että ovat hieman raakoja vielä. Kaura-omenapaistokseen ne silti jo sopivat.
 Larissa tahtoi tehdä paistoksen ihan itse. Jo viime vuonna taisi Larissa tehdä montakin kertaa tuota herkkua. Nyt kokeiltiin uutta muunnelmaa, joka löytyi yhdestä suosikkiblogistani. Siinä vain sokeri oli korvattu fariinisokerilla. Larissa korvasi osan sokerista sillä. Hyvää tuli.

Larissa haki pyörällä voita kaupasta ja poimi sitten omenat omalla tyylillä. Oliver sai luvan auttaa omenoiden lohkomisessa. 


Olen minä pikkuriikkisen tuunaillutkin. Löysin nimittäin vanhan naulakon ulkorakennuksen nurkasta. Nuo pallonaulakot eivät ihan ole minun tyyliä, mutta kokeilin jos sen maalaamalla hempeämmäksi saisi jotenkin istumaan vaikka keittiöön.

maalasin naulakkoa helmiäislasyyriilla, jonka sain ihanalta ystävältä Marialta


 Muistan vieläkin kun mummon ja papan luona oli tuollainen naulakko jossa joka nuppi oli erivärinen. Sitä tuli lapsena tuijoteltua tovi jos toinenkin. Siitä tuli mieleen tikkarit ja se vain oli mieleenpainuva.  
Voi miten moniulotteisesti sitä lapsena kokikaan kaikki asiat! Sen kun muistaisi aina myös itse lasten kanssa ollessa, että harkitsisi tarkkaan sanojaan ja tekojaan, sillä lapset kokee asiat paljon vahvemmin kuin me aikuiset. 


Tänään ehdin aamulla livahtaa riippumattoon rentoutumaan, haaveilemaan ja kuvailemaan kun isommat olivat lähteneet ja pikkuinen vielä nukkui. Oli ihana sää taas kerran: Tuulinen, raikas, lämmin ja aurinkoinen!

 Voi tuota ihanaa "metsämökkiä..." kun olisi vaan tarpeeksi aikaa, voisin melkei asua siellä ja sisustaa! :D 


hmmm...rentoutustuokio taisikin tulla tarpeeseen, sillä näyttää siltä että nuorimmaisestakaan ei tullut luonnonoikkua joka harppaisi tahtoiän kokonaan. :) Tässä en antanut lusikkaa kaakaoon.
mutta yleensä meillä on aina hauskaa tietenkin! :)
Minä olen tässä muuten erään suuren sisustusprojektin kynnyksellä! Nimittäin aion tehdä maailman ihanimman kesähuoneen tuonne meidän vanhaan vilja-aittaan. Tai en tiedä onko se aitta vai mikä, mutta viljaa siellä on säilytetty. En voi kestää kun mietin miten ihana siitä tulee!  Nyt se on täynnä tavaraa ja siksipä tämä onkin suuri projekti. :) Mutta nyt taidan tältä istumalta häipyä sitä tyhjentämään!

tässä on vain yksi kolmasosa tilasta, ja täältä menee vielä yläkertaankin hyväkuntoiset portaat. Saapa nähdä mitä tästä kehkeytyy. Innostuksen täyteistä loppuviikkoa kaikille jotka olette tutustuneet tähän minun blogiin! :)