maanantai 24. maaliskuuta 2014

keittiön pikkuhylly, kupit, kipot ja kevät!

 Hei!

Ihanalla auringonpaisteella alkoi tämä viikko!Täällä on puuhailtu kaikenlaista sekalaista. Päivät ja viikot kuluu kovalla vauhdilla mutta silti toivon että kuluisivat vieläkin nopeampaa!

Aika arkiselta puuskuttamiselta tämä elo tuntuu täällä hetkellä, vaikka aurinko piristääkin vähäsen. Tänään piristin itseäni ja lapsia laittamalla täytettyä patonkia välipalaksi.

Ostin piiiiitkän patongin.

Laitoin väliin paljon kalkkunaa, juustoa, salaattia, kurkkua, tomaattia ja majoneesia.


leikkasin sitten sen neljään osaan

                                                 

Helppoa mutta piristävää lapsille ja itselle kun ei tarvitse katsoa kun kukin vuorollaan kotiin tullessaan tekee leipää ja murustelee ympäri keittiötä.


Lapsille maistui!

Tuossa taannoin maalasin valkoiseksi yhden tekemäni hyllyn. Keittiössämme tarvitaan monenlaisa hyllyjä ja vaihtoehtoisia ratkaisuja sillä meillä ei ole keittiössä kaappeja ollenkaan. Paitsi nurkassa oleva vitriini jonne saa mahtumaan harvemmin käytettäviä tarjoiluastioita yms.

Myöskään astiakaappia ei ole tiskipöydän yläpuolella.

 
Minulla taitaa olla jotain kaappeja vastaan. Ne päätyvät aina epäjärjestykseen. Meillä on vain pieni kuivausteline päivittäin käytettäville astioille. Tästä pienestä hyllystä tuli kiva säilytyspaikka pienemmille kahvikupeille.
Ruuvasin hyllyn alapuolelle pieniä koukkuja joihin on kiva ripustella kuppeja. Ne ovat kätevästi saatavilla mutta myöskin kivan näköiset samalla.

Laitoin samantien pari koukkua pikkusen kahvikaapinkin alapuolelle.
Keräilen näitä pieniä hauskoja peltipurkkeja. Eipä näitä ole kuin vasta viisi, enkä tiedä onko niitä edes enempää olemassa. Kirppareilta niitä olen löytänyt.


Niissä on kätevä säilyttää tummaa kaakaota, intiaanisokeria, vaniljasokeria ym. lämpimiin juomiin tarvittavia aineita.
Nämä ovat ihanan näköisiä tuolla pienessä kahvikaapissa. 

Vielä kun päästäisi eroon tuosta vanhasta kahvinkeittimestä ja saisin vaaleanpunaisen moccamaster-keittimen olisin oikein tyytyväinen. 


Vaaleanpunaista tulee edelleen hankittua aina kun löytyy jotain kivaa.
Vessaankin on ilmestynyt iki-ihana vaaleanpunainen amppeli ja äitini muinoin virkkaama verho.

Oliver ehdotti tässä yhtenä aamuna että mentäisi ulos aamupalalle kun aurinko paistoi. Pakko oli suostua vaikka siellä oli kyllä aivan turhan kylmä vielä!Celesten leipä tottakai päätyi maahan ja tietysti väärinpäin. Mutta sehän kuuluu asiaan.

 Ihania kevätpäiviä kaikille!

Janette

P.s. Tervetuloa kaikille lukijoille! Ja muut jotka tykkäätte seurata, liittykää ihmeessä! ;) Tulossa on aina välillä arvontoja ja muuta mukavaa kirjautuneiden lukijoiden kesken.