keskiviikko 13. elokuuta 2014

kotikahvila

 Olen aloittanut päivittäisen lenkkeilyn, joten ruoka(herkku)halukin on parantunut!

Aina ei ole mahdollista päästä vakiokahvilaani valkoiseen puuhun, mutta kotonakin voi olla melkein kuten kahvilassa. Tänään kokeilin tehdä chai lattea itse. Tuli hyvää vaikka jouduin vähän mukailla reseptiä.


Pekaanipähkinäpiirakka on aina vain yhtä hyvää.


Kyllähän sitä kotonakin voi rentoutua jos vain osaa antaa astianpesukoneen täytön odottaa hetkisen. Elämä on tärkeämpää kuin siisteys!

 

Mukavaa olla taas tuon pikku Celesten kanssa enemmän kahdestaan kun muut ovat koulussa. Vauvoja hoidamme täällä kilvan!
 Puutyöpajaan ei taida olla mitään asiaa vielä aikoihin. Mitähän kuvittelin kun luulin vauvan kanssa tekeväni puutöitä? Ja luulisi että muistan jo millaista vauvan hoito on. Itse olen vielä sellainen etten halua muiden hoitavan vauvaa, koska silloin vauva ei enää viesti yhtä selvästi. Ja en sitäpaitsi halua menettää sekuntiakaan!

Chai latte

0,5 dlmustia teelehtiä
5 dlvettä
1kanelitanko
4murskattua kardemummaa tai 1 tl kardemumman siemeniä
1tähtianis
3 dlmaitoa
2 rklsokeria (tai maun mukaan)

1. Keitä mausteita hiljalleen vedessä 10 minuuttia. Lisää teelehdet, hauduta kannen alla 5–7 minuuttia. Siivilöi tee.
2. Lisää maito ja kuumenna kiehuvaksi. Makeuta tee makusi mukaan.

Koululaisetkin saivat nauttia kahvilatunnelmasta vähäsen. Aleksandralle tein kaakaon sillä ehdolla että saan ottaa pari kuvaa! 

 ...ja tietysti myös Celeste pääsi vielä uudelleen kaakaolle.


Romeo pohtii tilaustaan.....
...Yksi maito kiitos! Ja nopeasti!!
Mukavaa alkusyksyä lukijat!

Janette

tiistai 12. elokuuta 2014

piiiitkästä aikaa.

Heipä hei! 

Taidanpa kokeilla palata päiväjärjestykseen myös täällä blogissa! 

Ihana syksy on taas tulossa ja sen myötä kaikenlaiset ihanat innostukset. Luonnollisestihan sitä näihin aikoihin valmistaudutaan talveen ja siksi tämä on ehkä otollisinta aikaa sisustuspuuhiin ja leipomisiin sun muuhun kodikkaaseen ja tunelmalliseen puuhaan. Omalla kohdallani tämä elokuu ja syyskuu tulevat olemaan todella ihanat! Toivottavasti ehdin kuvailla ja kirjoitella tänne blogiin. Tässä elämänvaiheessa bloggailu on aika haasteellista! En halua tinkiä itsestäni enkä lapsista huolehtimisesta joten tämä blogi tulee aina viimeisenä tehtävälistalla. Mutta ehkä pahin kiire jo alkaa hellittää ja ehdin vähän paremmin.


  Tänään innostuin pikkuisen sisustelemaan. Keittiöön olen laittanut Romeon tulevan pinnasängyn odottelemaan sohvan muodossa. Yläpuolelle kiinnitin ikean hyllyn. En ole sitä tyyppiä että hifistelisin millään saralla.... en designilla, en käsitöillä, en luomulla. Kaikki mikä kivalta näyttää kelpaa minulle, olipa kyse sitten vaatteista tai huonekaluista. 

laitoin vastoin sääntöjäni käyttötarkoituksettoman pikkutavarahyllyn seinälle. Mielessäni oli että Celeste siitä varmaan iloitsee, ja niinhän siinä kävikin. Ehkä saa tuoda lelujaankin sinne.


 

Vintissäkin pikkuisen järjestelin.....Vähän erikoisia ratkaisuja ehkä, mutta vaihtelu virkistää!! :DKoulut ovat meillä alkaneet mukavasti ja meiltä lähti tällainen nuori mies ensimmäiselle luokalle.


Iltapalaksi tein ihanaa punaviinimarjapiirakkaa. Se maistuu parhaiten jäätelön kanssa. 

Nyt jos vielä saunaan pääsen niin päivä on ollut oikein onnistunut. Toivottavasti teillä muillakin!

Janette