tiistai 23. joulukuuta 2014

joulutervehdys!

Nyt se joulu todella on ovella! 

Meillä täällä on hommat yllättävän hyvin hanskassa tänä vuonna. Tänään tietysti vielä siivoilua ja kinkun paistoa, mutta sehän kuuluu asiaan. 


Minulla on aina vaara eksyä ylisuorittamisen puolelle joulun suhteen, mutta nyt taisin välttää sen!

 Tässä kuvassa Celeste askartelee kuusen koristeita kuuseen. Olin ajatellut että tänä vuonna teemme kaikki kuusenkoristeet itse! Se suunnitelma piti kuitenkin hyljätä ja muutama vain valmistui.
Ajattelin koristella kuuseen myös ihania kimaltavia pipareita....mutta luovuin siitäkin ajatuksesta hyvillä mielin. :)


Voisinpa tässä lyhyesti kertoa meidän jouluperinteistä. Aatto-aamuna ihan ensiksi koristelemme kuusen. Sen jälkeen mennään koko perhe yhdessä joulupuurolle. Puuron jälkeen lapset saavat avata kuusen alta kummien antamat lahjat. Katsomme yhdessä joulurauhanjulistuksen televisiosta. Myös joulusaúnassa käymme aattona päivällä, jonka jälkeen valmistaudumme anopin luoksen juhla-aterialle ja pukin vierailuun. Sinne tulee myös siskoni ja mieheni veli (jotka siis ovat pariskunta :) )lapsineen. Illalla palaamme kotiin ja siellä sitten vietämmekin koko joulun kaikessa rauhassa. Tänä vuonna toivon että ulkoiltaisi paljon perheen kanssa. Toivoinkin pukilta suurta alhkiota lahjaksi. Kyllä jo jännittää saanko sen! ;)

Meillä on täällä pieni ihana konttaileva tonttu-ukko! Kuvaa en nyt ehtinyt laittaa mutta voin vakuuttaa että ihana se on! Nauravainen ja iloinen pallero. Onneksi saan vielä pari vuotta opetella hetkessä elämistä tuollaisen palleroisen avulla. Ehkäpä sen jälkeen osaan hyvin jo itsekin?
Sen sijaan piparitalon tein! Se on niin suuri että muita joulupipareita emme edes tarvitse!


Koen että joulussa on tärkeintä antaa rakkaille niin paljon iloa ja lahjoja kuin vain mahdollista itseään ja taloutta liikaa rasittamatta. Samalla tavalla kuin Jumalakin antaa meille lahjoja ilman mittoja ja määriä, tahdon myös itse tehdä kaikkeni lasten joulun eteen. Sillä tavalla on mielestäni oikein juhlia Jumalamme syntymäpäivää. En tavoittele sen kummemmin hartaita tunnelmia, pääasia on ilo. Jos jostain stressaan jouluna, niin siitä ettei lapsille vain tulisi jouluna pettymyksiä. Sen teen Jumalan kunniaksi.


Tänä jouluna minä olen niin onnellinen, että joulu ei ole minulle liian tärkeä.

"jos vain joulun lapsi saa sydämessäs asustaa niin silloin joulu luonas aina on"

Ihanaa joulunaikaa kaikille!


Janette