lauantai 14. syyskuuta 2013

Ikkunakarmin uusi elämä ja keittiöjuttuja.

hei!

Nyt tuli minun mittapuussa aika pitkä tauko bloggailuun, mutta taas jatkuu! :)
Keittiöstä on tehnyt mieli jo pidempään laittaa enemmänkin juttua, mutta siellä on ollut aina jotain vähän kesken, ja en ole kyllä nytkään aivan tyytyväinen, sillä haluaisin maalata ruskeat kaakelit kermanvalkoisiksi. Maalaankin pian, kunhan keksin sopivan maalin.

Olin jo pidemmän aikaa katsellut "sillä silmällä" tätä vanhaa kahden ikkunan karmia.......tiesin että siitä tulee vielä jotain...mutta mitä?


No, se on nyt selvinnyt! Siitähän tuli ihana hylly keittiöön!
Kuva varmaaan kertoo mitä olen sille tehnyt. Laitoin vanhoista laudoista taustan hyllyyn ja laudoista myös hyllylevyt. Vähän hioin karmia vieläkin kuluneemman näköiseksi. Karmissa oli muutamia naulanreikiä, joten laitoin niihin nauloja ja siten hyllyyn saa tarvittaessa jotain myös ripustettua. 

Pakottava hyllyntarve tuli kun luin talo&koti-lehteä, jossa oli tällainen ihana hylly:


Aivan toisenlainen kyllä, mutta tuohon kuvan tunnelmaan ihastuin. Vähän samaa on minunkin hyllyssä nyt. Vielä haluan ostaa jonkun tuollaisen ihanan valoköynnöksen.


ihanat pastellisävyiset keittiöpyyhkeet ovat uusi innostukseni kohde. 

Pieniä muutoksia täytyi taas tehdä keittiöön tämän hyllyn saapumisen takia. Valkoinen kattokoukusto sai paikan nyt ruokapöydän yläpuolelta. Saapa nähdä  miten toimii. Siihen sai kätevästi ripustettua myös servettitelineen.


Niin ja meillä on ihana uusi keittiön kattovalaisin! Sekin oli kirpputorilöytö. Aivan uuden veroinen. Mielestäni se oli kuin tehty meidän keittiöön.


Tässä muutama muukin kirppislöytö keittiöön:tosi pikkuisia ihania peltipurkkeja


Naulakkojen keltaiset kukat maalasin valkoisiksi ja sain niistä kivat keittiöpyyhenaulakot. Jostain syystä minulla ei ollut ennestään minkäänlaista naulakkoa keittiössä.


Yhden ihanan minipeltipurkin laitoin sokerikoksi pöytään. Tykkään ostaa ruokosokeria nykyään. Ehkä se on hitusen myös terveellisempää kuin tavallinen.

 
ihana lamppu vai mitä?

Olen lähiaikoina ollut vähän enemmän innostunut taas ruokajutuista. Olen sekoitellut lapsille terveellisiä murosekoituksia ja yhtenä päivänä tein kivan salaattipöydän lapsille. Salaatti maistui hyvin kun sai itse valita mitä sinne laittaa.Maistui minullekkin! Tietysti paljon salaatinkastiketta täytyi olla. :) Niin ja paistoin krutonkejakin valkosipuliöljyssä, nam!

Eilen ostin pari ihanaa ruukkuruusua. Aina on elämässä sen verran juhlan aihetta. <3

Kyllä vain lapset, koti ja keittiö on niitä ihanimpia asioita. Sanoisinko että ne on se mun juttu! Viihdyn niin hyvin kotona etten halua täältä paljonkaan poistua. Toki mieluusti poistun elokuviin ja syömään ihanan mieheni kanssa, ja shoppailemaan.....ja ikealle...ja kahvilaan...ja lenkille....no mutta se siitä.

Toivottavasti tykkäsitte keittiöstä. Laitan seuraavaksi keittiökuvia sitten kun se on mielestäni täydellinen!

Nyt ihanaa lauantaita lukijoille!

<3:llä: Janette


tiistai 10. syyskuuta 2013

pienet pidot. :)

Lupasin laittaa kuvia kun Celeste järjestää nukeille kahvikutsut. Eilen sitten kekkerit pidettiin. Paikaksi valittiin vanha ränsistynyt leikkimökki, "metsämökki".Celeste oli tietysti juhlien emäntä joka sai tarjoilla ihan itse vierailleen. :)

emäntä istui isoveli Oliverin tekemällä jakkaralla.

 Löysin kirpputorilta ihania aivan oikeita kahvikuppeja, mutta todella pieniä. Ostin punasävyiset ja sinivalkoiset. Tähän juhlaan valittiin punakukkaiset.


Celeste huolehti että vieraiden kupit olivat jatkuvasti täynnä...


Arvovaltaisia vieraita oli kolme. Nalle sai istua tuunaamassani pienessä nojatuolimaisessa puutuolissa.


Vauva meni tietenkin syöttötuoliin. Sain kun sainkin tämän tuolin tehtyä, vaikka se ei ollut aivan niin helppoa kuin luulin.Iso vauvanukke sai istua tukevassa , aivan ensimmäisessä tuolitekeleessäni.

 


 

 

Oli ihanan lämmin ja syksyinen iltapäivä. Isommat lapset olivat koulussa ja eskarissa. Minulla oli siis oikein hyvin aikaa leikkiä. :) 

 
Kyllä tämä enemmän äidin leikki oli, vaikka Celestekin oli innoissaan. Mutta kyllä celeste yksinkin keksii oikein kivat leikit, ellei paremmatkin. 

Tässä esimerkki: 

aivan itse järjestetyt päiväkahvit Pipsa-serkun ("Pipsis") kanssa .
vieraidenkaan suhteen ei oltu niin pikkutarkkoja....

Iloista jutustelua ja puuhailua kesti pitkälle toista tuntia kun tytöt leikkivät yhdessä. :)

Nyt lähden lenkille, on taas niin ihana ilma! Ihanaa viikon jatkoa kaikille, ja muistakaa leikkiä...;)

Janette

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Syysillan tunnelmaa...

Sunnuntaita!

Eilen innostuin laittamaan lapsille iltapalan tuonne meidän takapihan terassille. Jo alkuillasta sytyttelin lyhtyihin tulta muiden puuhieni lomassa. Oliver pyöri ja hääri kissojen ja pyöränsä kanssa siinä sivussa. Ehti jo kokeilla talon alle ryömimistä ja terassin katolle kiipeämistäkin. Jani oli Celesten kanssa hakemassa tyttöjä kaverin luota ja meillä Ollin kanssa oli oikein rattoisaa kahdestaan.

 

 Ilta oli jo hämärtynyt kun tytöt tulivat kotiin. Laitoin lapsille lämmintä kaakaota termokseen ja leipää. Ihan vaan tavallinen iltapala.

 

havukka-ahon ajattelija. :)
viltteihin kääriytyminen oli oikein lasten mieleen. Ja viltit tulivatkin tarpeeseen, oli jo aika viileää.

Ilta pimeni nopeasti todella pimeäksi. Tosi vaikea oli saada hyviä kuvia, kun en ole vieläkää lukenut kamerani käyttöohjeita. :)

Lasten kanssa pitäisi muistaa useammin nauttia pimeydestä ja hämärästä. Vilkkaatkin lapset luonnostaan rauhoittuvat pimeyden ansiosta. Nykypäivänä sähkövalojen liiallinen käyttö sekoittaa luonnollisen rytmin. Voisi yrittää ainakin illan tullen vähentää valaistustakin minimiin.
Täällä Kauhajoella järjestetään joka syksy ruokamessut ja sen yhteydessä "syöminkien yö" -tapahtuma. Siinä on ihana mahdollisuus viettää perheen kanssa iltaa ulkosalla hämärässä. Me ollaankin melkein joka vuosi menty sinne syömään koko perheellä. Siellä sitten on mukava tavata tuttujakin. Mielestäni tuohon tapahtumaan voisi panostaa vieläkin enemmän.

pikkuinen oli myös kaikella sielullaan mukana tunnelmoimassa.
Hän taisi vaan jäädä tällä kertaa ihan konkreettisestikin muiden varjoon. :)

Mieskin kävi syömässä ulkona iltapalaleivät, mutta meni sitten sisälle kun tärkeä ottelu tuli netissä. Eli kokoonapano oli hyvin luonnonläheinen: emo ja poikaset yhdessä. :)Mukavaa ja leppoisaa oli. Lapset olisivat kököttäneet vilteissään varmaan pikkutunneille, mutta minä halusin mennä saunaan. Olin lämmittänyt sen ihan vain itseäni varten. Jani hoiti lasten iltarukoukset ja muut ja minä menin saunaan ylhäisessä yksinäisyydessäni.

Rattoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!
 Nauttikaa näistä ihanista syysilloista!

Janette