torstai 8. elokuuta 2013

kuulumisia :)

Hei! 

On jäänyt päivittelyt vähemmälle, kun olen yrittänyt kiireellä nauttia kesän viimeisistä hellepäivistä. Tai ainakin olen olettanut että ovat viimeisiä. Olin isompien lasten kanssa pari päivää lomailemassa, ihan lähellä tuolla Kaskisissa. Se on todella pieni ja ihana merenrantakaupunki vähän yli viidenkymmen kilometrin päässä Kauhajoelta. Todella idyllinen ruutukaavaan rakennettu puutalokaupunki. Minä ja lapset ehdittiin vielä ruskettuakin lisää kun oli niin hienot kelit! Siellä sain uutta voimaa ja inspiraatiota kaikkeen. Menemme varmasti ensi kesänä tuonne vähän pidemmäksi aikaa. :)

Olen nyt parina päivänä puuhaillut sellaista lasiseinää meidän takapihan terassille. Meillä on paljon vanhoja ikkunoita, joten innostuin niistä rakentamaan. Uskon että lopputulos on oikein ihana, kunhan vain saan viimeisteltyä työn. 

Kamera ei ole vielä saapunut. :( Oli pakko vähän kuvailla vielä huonolla kameralla tänään, ettei blogini kuihdu kasaan. Lomalla en taaskaan ottanut kuvia.  

Tänään alkoi lasten koulut ja Oliverin esikoulu. Hienosti meni päivä. Tyttöjä taisi jännittää enemmän kuin eskarilaista. 
Koitin vähän juhlistaa koulun alkua leipomalla porkkanaleivoksia, sillä lapsetkin tykkäsivät porkkanakakusta jota otin Kaskisissa yhdessä ihanassa kahvilassa. Tein leivokset muffinssivuokiin, ja yritin tehdä niistä oikein unelmaisen näköisiä, mutta ei niistä ihmeellisiä tullut, kun olivat tietysti niin matalia. Mutta hyviä olivat! 

Terveystietoisena ;) korvasin osan sokerista muscovadosokerilla ja hunajalla. Myös vehnäjauhoista puolet korvasin soijajauholla. Laitoin vielä hasselpähkinääkin aika paljon vaikkei kuulunut tuohon reseptiin. 

leivokset maistuivat välipalana koulun jälkeen.
                                                                          
Aku Ankka on koko perheen suosikki. Itsekin luen joka lehden ja monesti kunnes nukahdan. :)näin pensaan takaa voidaan varovasti kurkistaa projektiani.....:)

mies on jo hyvin oppinut minkä värisistä kukista tykkään. <3

tällainen turhamainen hömpötys-asetelma syntyi samantien kun palasin Kaskisista. :) Tankkasin siellä niin paljon kauneutta että sitä oli pakko yrittää johonkin purkaa heti kotona. 

nämä peilit ym. on tosi pieniä, vertaa korissa oleviin kynsilakkapulloihin. :)

meille on tullut kaksi uutta asukasta. :) Minun pyyhehyllystäni tuli yksi leikkipaikka. On ihanaa järjestää vessan pyyhkeet siisteihin kauniisiin pinoihin, mutta nyt oli pakko pinota pyyhkeet jotenkuten pois kissojen kynsistä. 

Kisut ovat sisaruksia, tyttö ja poika. Nimet meidän täytyy vielä keksiä. 

lapset rakensivat tänään pajassa liikennemerkkejä. Oliver sai tänään uuden lokariauton ja ovat sillä ajelleet pellolla. Sinne taitaa tulla nyt jonkinmoinen liikennepuisto! 
Tuntui kyllä omituisen rauhalliselta tuo aamupäivä tänään, kun vain Celeste oli hupulaisena kotona. Mutta en voi kyllä kieltää ettenkö jo hieman innolla odottaisi niitä huomisen leppoisia tunteja kun Celeste leikkii nukeillaan ja ei tarvitse muuta kuin hänen kanssa vähän jutustella puuhien lomassa. 
Celeste on hyvä leikkimään. Pitkiä aikoja jo kuluu ihan omissa leikeissään. Todella empaattisia hoivausleikkejä tuntuu olevan suurin osa. Niitä on kiva kuunnella! :)
   


Celeste-neidille sattui hiukan nolo tilanne tänään kaupassa. Hän työnsi pikkukärryjä hienona uusi panta päässä ja suloiset satiinitossut jalassa, kun liukastui kaupan lattialla olevaan vesilammikkoon! :D Housut kastuivat melkein kokonaan. :( 
Onneksi ei kuitenkaan lyönyt päätään ja selvisi ilman itkua. 
Kuivasin vähän paperilla housuja, eikä Celeste tainnut kohta enää muistaa koko tapausta. :)Päivittelen taas heti kun tulee jotain päiviteltävää. :) 

Siitä tulikin mieleeni, että voi kauheaa, kuulkaas kun miehelleni Janille tapahtui todella vaarallinen tilanne tänään! En ollut näkemässä, mutta oli korjaamassa lasten mönkijää kun ruiskuava bensa syttyi tuleen ja koko mönkijä. Viime hetkellä ehti väistää sitä bensasuihkua. Sammuttamiseen tarvittiin vaahtosammutin, sammui kyllä sillä nopeasti. Olin ja olen todella kiitollinen ettei käynyt pahemmin, tai että ylipäänsä sain mieheni pitää. 
                                               
Kyllä tässä maailmassa saisi pelätä itsensä henkihieveriin jos ei olis mitään luottamusta varjelukseen. Huh!

Hyvää yötä kaikille!

p.s. päiväunilla näin unta että kamerani oli lähetetty! Saa nähdä pitikö paikkansa! :D

p.p.s. 9.8. KAMERA TODELLAKIN TULI TÄNÄÄN! Uni oli oikeassa. :)

 Janette