perjantai 25. lokakuuta 2013

puuroa ja soppaa.

Hei!

Eilen minulla oli vapaapäivä. Siinä kävi sitten niin että nukuin ja maleksin kotona kello viiteen asti. Pakotin sitten itseni edes piipahtamaan kaupassa. Illalla tulin kotiin ja huomasin ilokseni että kotona oli ihana kynttilätunnelma ja siivottukin oli hyvin. Oli mukava laittaa ostamani neilikat pöydälle kun oli niin tunnelmallista. No, siitä tunnelmasta en ehtinyt kauan nauttia kun taas tuli jo sellainen olo että eikun nukkumaan! Erehdyin sitten syömään iltapalaksi salaattia jossa oli kaaliraastetta. Siitä seuranneiden vatsanväänteiden ansiosta näin kamalaa painajaista. Yöllä jossain vaiheessa päätin että ryhdyn tekemään joka päivä jotain puuroa, ainakin aamiaiseksi. Tämä päivä sitten osoitti että olin yöllä tosissani. Heti aamulla keitin kaurapuuroa ja nyt illalla tein vielä monta tuntia haudutettua ohrapuuroa! Se on lempipuuroani. Sen kanssa keitin rusinaluumukeittoa. Oli tosi hyvää! Minusta taitaa tulla tämän raskauden aikana todellinen puuroguru, sellainen innostus on nyt päällä. Hahah, kaikkea sitä.


Vähän sellainen perinneruokainnostuskin oikeastaan on. Tekisi mieli tehdä juhannusjuustoa ja karjalaisia ruokia ja sen sellaista.
Veljeni on sanonut aika osuvasti joskus, tai aika useinkin, että minä olen luonteeltani lihava maatalon emäntä! Se on oikeastaan aika tarkkanäköinen arvio minusta raskausaikana. :D Mutta se on vain yksi puoli!


Jouluksi aion hankkia tuoretta lkäsittelemätöntä lehmänmaitoa ja tehdä siitä joulupuuron ja vaikkapa leipoa joulupullatkin sillä. Sahramipullia olen yleensä tehnyt. Niistä tulee todellinen joulutunnelma. Olen syntynyt ruotsissa ja siellä aina Lucian päivänä syötiin sahramilla maustettuja "Luccebullar". 

Katsokaapas mitä kaunottarien kuvia meille tupsahti postilaatikossa! Voi kun hirvittää miten nuo tytöt kasvaa niin nopeasti! Jostain syystä ei Oliverin kuvia vielä tullut. 


Tytöillä muuten meni hienosti ensimmäinen ratsastuskilpailu. Aleksandra sai jopa kolmannen sijan, vaikka meidän tytöt olivat vähiten kokeneita kilpaporukasta.

Meillä on tiedossa leppoisa viikonloppu. Täällä on Larissan kaveri yökylässä, ja huomenna on kummipoikamme syntymäpäiväjuhlat. Ai niin joo, Aleksandra liittyi lasten kirkkokuoroon ja sunnuntaina kirkossa olisi jo esiintyminen. Tässä on minulle jo aivan liikaakin ohjelmaa tässä nykyisessä olotilassani, mutta koitan sinnitellä! :)

Hauskaa viikonloppua ystävät! 

Janette