perjantai 3. huhtikuuta 2015

pääsiäistä!

 Pääsiäistervehdys!

Meillä on toiminnantäyteinen pääsiäinen. Oliver täyttää sunnuntaina 8 vuotta ja päivä menee siis synttärien merkeissä.

  Täällä on tietysti innolla kasvatettu rairuohoja, Celeste lähinnä. Monen monta kuppia ja kippoa piti tehdä.

 Minä oon vähän ehtinyt puuhailla tuolla pajassakin. sen verran että sain tehtyä uuden päällisen tähän vanhaan pirtin penkkiin.

Romeokin oli tilanteen pakosta mukana hiomassa kun heräsi juuri kun sain ryhdyttyä puuhaan. Iloinen yllätys oli että Romeoo tuntui viihtyvän pajan tunnelmassa oikein hyvin. Puutöiden äänet ja vasaran naputus olivat hälle mieleen. Katseli tyytyväisenä ja uteliaana.

  En vielä maalannut penkkiö vaan toin sen vähän kuivumaan ja lämpenemään ensin. Luultavasti kumminkin ihan vaan valkoiseksi maalaan sen. Kermanvaaleaksi kai.
Kävi niin että unohdin kameran ilman suojuksia pajaan yöksi. Kuviani en jaksa yleensä muokkailla mutta tähän sain kostean yön ansiosta kivan sumennuksen. :D
  Oon nyt kovin tykästynyt maanläheisiin sävyihin sisustuksessa. Tänä pääsiäisenä en laita älyttömästi tipuja sun muita ympäri taloa. Meillä on täällä kyllä uutta elämää ja kaikkea "parasta mikä auringon voimasta kasvaa" muutenkin! 

Keittiöön on tullut uutta nämä pajulyhdyt ja pellavainen yksinkertainen kaitaliina.  Taidan tehdä muistakin pellavaliinoistani kaitaliinoja, ne sopii meille parhaiten kun lasten tahmatassut ei ihan aina yllä siihen.
Tänään Romeo oli vikkelä ja oli ehtinyt laittaa pienen suklaamunan kuorineen suuhun. Kyllä säikähdin!
Kovan kamppailun jälkeen onnistuin saaman jäljelle jääneet foliokuoret pienen suusta. No, pääsipä pieninkin vähän pääsiäistunnelmaan.
  

 Oliver odottaa kovasti synttäreitä ja virpomista ja muuta. Oliver tuntuu olevan meidän perheestä eniten semmoinen joka arvostaa juhla-aikoja. Lapset tietysti yleensäkin mutta Oliver on jotenkin aivan erityisesti. Tänään oli niin "hilpeällä" tuulella että huokaisin helpotuksesta kun lähti pyörällä naapuriin! Yhden kuvan ajaksi suostui pysähtymään kun sai ruohomunan palkaksi.

 Itse otan tänään ihan rauhassa vaikka tekemistä on aika paljon. Ainakin yritän. Synttäreille täytyy tehdä vielä pashaa ja kulitsaa ja suklaakakkua. Mutta eipä sitten juuri muuta taideta tarjota joten ihan kohtuulliset juhlat tulee.
 Jeesuksen ristinkuolemaa tulee muisteltua muulloinkin kuin tänään. Sen muistelua tarvii joka päivä että voi elää ilosta ja kiitoksesta käsin. Se ei Jeesuksen ristin kärsimystä (joka on muutenkin jo ohi)  helpota että pitkäperjantaina näytetään apeaa naamaa. Meillä on kaikki syyt iloon mitä vaan keksiä voi!

Meillä lapset menee tietysti virpomaan, se on mielestäni siunauksen ja ilon toivottamista. Minä myös haluan virpoa teille lukijoilleni raamatun sanoin, siunata sillä millä minuakin on siunattu:

"Herra siunatkoon sinun maatasi
 parhaalla, mitä taivas antaa,
siunatkoon kasteella
ja vedellä, joka kumpuaa maan syvyyksistä,
parhaalla, mikä auringon voimasta kypsyy,
vuodenaikojen parhailla antimilla,
parhaalla, mitä ikivanhat vuoret tarjoavat,
mitä ikuiset kukkulat tuottavat,
parhaalla, mitä maa runsaudestaan antaa.
Hän, joka asuu palavassa pensaassa,
siunatkoon sinua suosiollaan!"

Iloista pääsiäistä!

Janette