sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Syysillan tunnelmaa...

Sunnuntaita!

Eilen innostuin laittamaan lapsille iltapalan tuonne meidän takapihan terassille. Jo alkuillasta sytyttelin lyhtyihin tulta muiden puuhieni lomassa. Oliver pyöri ja hääri kissojen ja pyöränsä kanssa siinä sivussa. Ehti jo kokeilla talon alle ryömimistä ja terassin katolle kiipeämistäkin. Jani oli Celesten kanssa hakemassa tyttöjä kaverin luota ja meillä Ollin kanssa oli oikein rattoisaa kahdestaan.

 

 Ilta oli jo hämärtynyt kun tytöt tulivat kotiin. Laitoin lapsille lämmintä kaakaota termokseen ja leipää. Ihan vaan tavallinen iltapala.

 

havukka-ahon ajattelija. :)
viltteihin kääriytyminen oli oikein lasten mieleen. Ja viltit tulivatkin tarpeeseen, oli jo aika viileää.

Ilta pimeni nopeasti todella pimeäksi. Tosi vaikea oli saada hyviä kuvia, kun en ole vieläkää lukenut kamerani käyttöohjeita. :)

Lasten kanssa pitäisi muistaa useammin nauttia pimeydestä ja hämärästä. Vilkkaatkin lapset luonnostaan rauhoittuvat pimeyden ansiosta. Nykypäivänä sähkövalojen liiallinen käyttö sekoittaa luonnollisen rytmin. Voisi yrittää ainakin illan tullen vähentää valaistustakin minimiin.
Täällä Kauhajoella järjestetään joka syksy ruokamessut ja sen yhteydessä "syöminkien yö" -tapahtuma. Siinä on ihana mahdollisuus viettää perheen kanssa iltaa ulkosalla hämärässä. Me ollaankin melkein joka vuosi menty sinne syömään koko perheellä. Siellä sitten on mukava tavata tuttujakin. Mielestäni tuohon tapahtumaan voisi panostaa vieläkin enemmän.

pikkuinen oli myös kaikella sielullaan mukana tunnelmoimassa.
Hän taisi vaan jäädä tällä kertaa ihan konkreettisestikin muiden varjoon. :)

Mieskin kävi syömässä ulkona iltapalaleivät, mutta meni sitten sisälle kun tärkeä ottelu tuli netissä. Eli kokoonapano oli hyvin luonnonläheinen: emo ja poikaset yhdessä. :)Mukavaa ja leppoisaa oli. Lapset olisivat kököttäneet vilteissään varmaan pikkutunneille, mutta minä halusin mennä saunaan. Olin lämmittänyt sen ihan vain itseäni varten. Jani hoiti lasten iltarukoukset ja muut ja minä menin saunaan ylhäisessä yksinäisyydessäni.

Rattoisaa sunnuntai-iltaa kaikille!
 Nauttikaa näistä ihanista syysilloista!

Janette

2 kommenttia:

  1. Hei!

    Eksyin netissä seikkaillessani lukemaan sinun blogiasi ja ihastuin täysin. Ihastuin eritoten juuri tähän sinun terassiissi. Annoit minulle aivan ihanan inspiraation. Itse olen ensikeväänä muuttamassa unelmieni taloon, jossa on todella suuri ja ihana terassi. Taidanpa ottaa sinulta muutamia vinkkejä siihen :)Oikein ihanaa ja aurinkoista maanantaita sinulle! <3 Taidan jatkaa blogisi lukemista :)

    VastaaPoista
  2. Hei! Voi kuinka ihana kuulla! On mahtavaa jos saa inspiroitua muitakin, se tämän blogin tarkoituskin taitaa olla. :) Ja ihanaa että pääset unelmiesi taloon, olet onnekas! Ihanaa päivän jatkoa sinullekin! <3

    VastaaPoista

kommentit ovat erittäin tervetulleita! :)